Море

Времето през август с над 40 градуса

Понеделник започва със слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над западните райони. Ще е почти тихо.

Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 31 и 36 градуса.

По Черноморието времето ще е слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 28-29 градуса.

Температурата на морската вода ще е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите части до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра – около 21 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

През следващите дни – 27 и 28 юли, времето ще бъде слънчево. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, по морския бряг ще духа до умерен източен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури в сряда ще са между 34 и 39 градуса.

Георги Рачев и прогнозата му за скоро настъпващия август.

Предстои един дълъг период на топло и сухо време.

По думите му до средата на август времето ще бъде изключително горещо в цялата страна. Ще има дни, в които температурите ще достигат стойности над 40 градуса.

Сутрин в цялата страна ще бъде над 20 градуса. Важно е да не палим огън, когато е сухо и има вятър. Пожарите са много често явление по това време на годината. Силният вятър прави справянето с бедствието много трудно”, добавя Рачев.

Хората във Видин, Русе и Плевен трябва да се приготвят за температури над 40 градуса. Много горещо ще бъде и около Пловдив.

Климатът не е стационарно явление и той постоянно се променя. Трябва да се адаптираме правилно към тези изменения”, обясни климатологът.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.