Вижте първото ново парче на U2 от 3 години насам

Точно 3 години след не особено успешния (макар и номиниран за Грами) Songs of Innocence, рок гигантите U2 са готови с новия си албум – Song of Experince. Феновете вече се готвят за него – по време на последното си европейско турне U2 свириха чисто новата композиция The Little Things That Give You Away, но сега знаем малко повече за предстоящото им издание – Songs of Experience.

Най-малкото – имаме клип към песента The Blackout.

Предимно чернобелият клип е сглобен от концертни кадри, а текстът очевидно засяга любими теми на U2 като разрушителния ефект на капитализма и обречеността на човечеството.В скорошно интервю за списание Rolling Stone, Боно обяснява логичната последователност на последните им два албума. „Всичко е свързано с песента Rejoice, в която се казва „Не мога да променя света/Но мога да променя света вътре в мен”. Написах я, когато бях на 22 години. Това е невинността (Innocence). Опитът (Experience) обаче те променя и текстът се превръща в „Мога да променя света/Но не мога да променя света вътре в мен”.”

U2 ще разкрият допълнителни подробности за Songs of Experience на 6 септември, а междувременно можем да слушаме The Blackout отново и отново. И да се надяваме, че Боно е абсолютно сериозен, когато обяснява, че „в албума има яки, ама адски яки парчета. Little Things That Give You Away е само едно от тях.”

Източник: vesti.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *