Вижте победителите от фотоконкурса „Моят град в една снимка”

Снимката е начин на общуване, общуване чрез запечатания образ, чрез светлината, чрез фигурите.

Снимките разкриват истории.

Когато човек ги гледа, чрез тях той чете мислите и чувствата, запечатани на гланцираната хартия.

Чрез тях се увековечава щастието на хората, за да могат с един поглед отново да се потопят в атмосферата на онзи знаменателен момент и отново да изживеят емоциите вълнуващи ги тогава. Понякога една снимка е по-красноречива и от най-дългата реч.

В конкурса взеха участие 19 участника с общо 46 снимки.

Конкурсът имаше любителски характер и е посветен на празника на град Нови пазар. Основните цели са да провокира креативността у гражданите на града. Всеки един участник имаше възможност да покаже, как вижда града ни, пречупен през неговия обектив.

Жури в състав: г-н Иван Иванов – управител на фотостудио „Видеомиг” и Станислав Стойчев – учител по изобразително изкуство в СУ „Хан Исперих” оцениха снимките и класираха младите фотографи.

Изложбата по повод празничните дни на Нови пазар беше открита на 12-ти октомври от директора на ОХГ “Петър Персенгиев” – Владислав Стойнев, а кметът на Община Нови пазар г-н Георги Георгиев имаше удоволствието да награди победителите във фотоконкурса “Моят град в една снимка”.

Първо място за Елеонора Галинова Ганчева

Второ място за Сергио Хаджи Ндрека

Трето място за Марина Николаева Николова

В празнична изложба бяха подбрани платна на художници, чиито творчески път е свързан с Нови пазар. Сред тях са Петър Персенгиев, Щерю Щерев, Десислава Тивчева, Йордан Йорданов, Димитър Алексиев, Стефанка Гористанова.

Грамоти за участие във фотоконкурса получиха:

АНЕЛИЯ СЕВДАЛИНОВА
ВАЛЕНТИНА ПЕТРОВА
ВЯРА СТОЯНОВА
ДЕСИСЛАВА ЦЕНОВА
Д-Р ЖЕЛЯЗКО ДИМОВ
ЕМЕЛ МЕХМЕД
ЕСИН ЮЗЕИР
ЗОРНИЦА АНДОНОВА
КАЛИНА КОЛЕВА
МАРИАНА ВАСИЛЕВА
МЕЛИС ЮСЕИН
НАДЯ СТОЯНОВА
НАЗИРЕ РУШАН
НИЛЯЙ СЮЛЕЙМАНОВА
ОНУР АХМЕД
РАЗИЕ РУШАН

Историята на всеки град е свързана и с неговото минало. Можете да се върнете назад във времето и видете отминалия облик на нашия град, чрез изложените макети на Стоян Владимиров – главен художествен конструктор на завода за порцелан и стъкло „Китка“, които пресъздават архитектурни ансамбли от Нови пазар.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.