Коалиционното споразумение за управление на България

Вижте Коалиционното споразумение за управление на България

Коалиционното споразумение за съвместно управление на България в периода 2021-2025 г., което беше подписано от ПП с лидерите на „БСП за България”, „Има такъв народ” и „Демократична България”, е публикувано на страницата на „Продължаваме Промяната”.

То предвижда министър-председателят да има петима вицепремиери.

За „Продължаваме Промяната” са постовете на премиер, вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите, вицепремиер по ефективното управление и министри на образованието и науката, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и съобщенията, иновациите и растежа, и културата.

За „БСП за България” са местата на вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, и министри на труда и социалната политика, земеделието и туризма.

За „Има такъв народ” са постовете на вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството, и министри на външните работи, енергетиката и спорта.

„Демократична България” ще номинира вицепремиер и министър на околната среда и водите, както и министри на правосъдието и електронното управление.

Ресорните министри ще определят зам.-министрите и състава на политическите си кабинети. Областните управители и техните заместници се назначават по предложения на коалиционните партньори, в съответствие с парламентарното им представителство.

Предвижда се създаването на 18 експертни съвета, в които всеки от партньорите ще има до трима представители. Съветите ще провеждат работни срещи най-малко веднъж в месеца.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *