| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Взрив в джоба

Информационните агенции съобщиха, че във Великобритания електронна цигара се е самовзривила в джоба на собственика си на сантиметри от бебешка количка. Според пожарната, батерията на цигарата се е възпламенила при контакт с друг метален предмет – ключ или монети. Но и извън този случай, електронните цигари съвсем не са безопасни.

Изявленията на производителите, че тези цигари са безвредни, не са научно доказани. Химикалите в тях не подлежат на строг контрол. Много от тези цигари се внасят без стриктни тестове като лекарствата, например. Така не се следи реалното им съдържание и те могат да се окажат по-вредни от обикновените, заради химикалите в тях.

В Австралия, Нова Зеландия, Бразилия и Канада свободната продажба на такива цигари е забранена. Във Франция е внесено искане да се забрани употребата на електронни цигари на публични места, както и да бъдат забранени масовите им реклами. Във Великобритания се настоява за забрана за продажба на електронни цигари онлайн, както и за строг контрол при вноса им.

Нашето проучване не откри някаква регулация за продажбата и употребата им у нас. Европейският парламент обсъжда регулацията им. Сред най-новите предложения за промени в директивата за тютюневите изделия е пълната забрана на употребата на електронни цигари на публични места, както и свободната им продажба. Ако в рамките на две години поне три страни-членки ги забранят, тези цигари трябва да се забранят в целия ЕС. В предложенията е включено също ограничението за различните видове аромати на електронните цигари, като шоколад, ванилия или на плодове, за да не са толкова привлекателни за по-младите. Освен това се предвиждат множество международни изследвания, които да докажат дали наистина тези цигари са безвредни или напротив, както смятат много експерти, че са вредни колкото истинските цигари и също като тях водят до пристрастяване.

Източник: „Активни потребители“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: here | Thanks to coupons - Verizon, amazon - coupons and Amazon - Black Friday