КАТ камера

Вече е в ход полицейската операция „Скорост“

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“ ще се проведе от 10 до 16 юли. Нарушенията, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост, са считани като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия по пътищата.

През 2019 година заради шофиране с несъобразена скорост на територията на област Шумен са настъпили 44 тежки катастрофи с 9 загинали и 50 ранени, а за първото шестмесечие на 2020 година са възникнали 25 тежки произшествия, при които са загинали 6 човека иса ранени – 28.

Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти. Освен за спазване на скоростните режими, водачите ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани.

Съобщение: На 10.07.2020 г. в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР Шумен административно обслужване на граждани ще се осъществява до 16:30 часа, поради извършване на дейности по дезинсекция и дезинфекция на помещенията, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.