Вдигат заплатите на полицаите и цената на водата в 14 области

Работещите в системата на МВР ще получат увеличение на трудовите си възнаграждения от началото на 2018 г. Повишението ще бъде поравно за всички, но точният процент ще стане ясен след допълнителни калкулации.

Това заяви президентът на синдикат „Огнеборец“ инж. Венцислав Станков след днешното заседание на Съвета за социално партньорство в МВР. Той добави, че членовете на синдиката запазват своята стачна готовност, тъй като не са били изпълнени някои от основните им искания, поставени преди месеци.

На 22 декември огнеборците ще обсъдят своите по-нататъшни действия. “Ще има увеличение на основните месечни възнаграждения за абсолютно всички служители в МВР с дата 1 януари 2018 г. с изключение на една категория – тези, които сега работят по трудово правоотношение по параграф 70 от преходните и заключителни разпоредби от Закона за МВР.

Има се предвид, че при преобразуването на тяхното правоотношение през тази пролет те получиха увеличение на възнагражденията си”, заяви инж. Венцислав Станков.

3.29 лв. за кубик вода ще плащат гражданите на Шумен от 1 януари 2018 г. вместо предварително заложените 3.32 лв

В Силистра водата ще бъде по-евтина с една стотинка. 3.28 лв. за кубик ще броят след Нова година силистренци.

Това реши на закрито заседание на 15 декември Комисията за енергийно и водно регулиране. Протоколът с решението бе публикуван на сайта на комисията три дни по-късно. „С решението са коригирани цени на ВиК услугите в областите София-град, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол.

Одобрените от регулатора цени са комплексни и в тях се включват три вида услуги – доставяне на вода на потребителите, отвеждане на отпадни води и пречистване“, се казва в официалното прессъобщение на КЕВР. От комисията допълват, че в края на следващата година регулаторът ще актуализира цената на ВиК услугите за 2019 г.

През последните седмици на 2019 г. ще бъдат коригирани одобрените с бизнес плановете цени на услугите за 2020 г., а в края на 2020 г. КЕВР ще актуализира цените на ВиК услугите за 2021 г. Радио Шумен припомня, че поскъпването на водата бе повод за протести в Шумен и Силистра. Те бяха организирани от местните организации на БСП.

Източник: Радио Шумен
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *