Вандали потрошиха съоръженията в Люксембургската градинка

Рано тази сутрин в Общината е подаден сигнал, че са потрошени голяма част от съоръженията в Люксембургската градинка.
От видео записите става ясно, че посегателството е станало късно снощи, след 2 часа.
Повредени и обърнати пейки и маси за тенис. Потрошени дървени части на седалки и облегалки. Обърнати кошчета и разхвърляни боклуци и бутилки от алкохол.

Това е само малка част от деянията на вилнеещите разсипници. Посегателствата в тази градинка не секват и само силна гражданска нетърпимост и отговорност ще противодействат на безчинствата. И отново стигаме до извода, че за вандалите почивен ден няма!

От местната администрация заявиха, че са подали сигнал в полицията.

За коментар потърсихме кмета на община Нови пазар Георги Георгиев.

Това е поредната вандалска проява в Нови пазар, която ме натъжава и вбесява и ще направим всичко възможно, съобразно закона, виновниците да бъдат открити и получат заслуженото им наказание.

Там имаме изградено видео наблюдение и до края на деня кадрите ще бъдат обработени и подадени на съответните органи. От записите вече имаме кадри на част от вандалите.
Призовавам нашите съграждани да бъдат активни и подават сигнали към органите на реда, за да спираме своевременно подобни нечовешки прояви.

Болно и срамно ми е, че сред нас има хора, които рушат и нашите усилия да направим общината ни по-приветлива, красива и чиста са отново заплюти.“, заяви кметът Георги Георгиев.

Правила за организацията на работа с предложенията и сигналите в Дирекция “Национална система 112” – МВР

В случай че сте свидетел или участник в инцидент/предпоставка за инциденд, в който е възникнала реална заплаха за човешкия живот, здраве, безопасност или имущество (чл. 3, ал.1 от Закона за национал система за спешни повиквания с единен европейски номер 112) подайте сигнал на телефон 112.

В случай че вече сте подали сигнал на телефон 112 и желаете да изкажете своето недоволство (благодарност) от обслужването на Вашето повикване, Вие може да подадете сигнал с оплакване или предложение.

Предложения и сигнали с оплаквания/благодарности:
1. Правилата за организация на работата с предложенията и сигналите в Дирекция “Национална система 112” са регламентирани със Заповед на директора на Дирекция “Национална система 112” – МВР, на основание чл. 37г., ал.4 от Закона за МВР, и се разглеждат при стриктното спазване регламентите на Глава VІІІ от АПК.

2. При подаване на сигнал следва да предоставите Вашите имена, точен адрес за кореспонденция или електронен адрес с цел обратна връзка. При липса на посочени три имена и адрес или телефон за обратна връзка, сигналът ще се счита анонимен, като по анонимни сигнали не се образува производство. Отбележете, ако желаете самоличността Ви да бъде запазена в тайна.

3. Когато постъпилите предложения и сигнали, подадени до органите на Дирекция „Национална система 112”, не са от тяхната компетентност, се препращат по компетентност не по-късно от седем дни след постъпването им в Дирекция „Национална система 112”, за което подателите се уведомяват.

Предложения и сигнали с оплаквания/благодарност от дейността на служители на Дирекция “Национална система 112” могат да бъдат подадени чрез личен прием на Директора на ДНС 112 – МВР или началника на Районен център 112, в посочените приемен ден и час; по поща или писмо на ръка; по електронна поща.

Актуални административни и e-mail адреси, приемен ден и час на Директора на ДНС 112 – МВР или на съответен началник на Районен център 112, са посочени в поле „Контакти” на страницата на ДНС 112 – МВР.

Министерство на вътрешните работи

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.