Ваксина

Ваксини в социалните домове

1041 души от Шуменска област са имунизирани към днешна дата, като 383 от тях са получили и втора доза. Всички те са вакснинирани с препарата на Pfizer/BioNtech. През изминалата седмица в областта са поставени ваксини на общо 222 души, като 98 души са получили първа доза и 124 души – втора.

Днес в РЗИ – Шумен ще пристигнат още 516 дози от ваксината. Те ще бъдат поставени на медици и здравни служители предимно като втора доза, на педагогически и непедагогически персонал.

От днес стартира и кампанията сред хората от социалните домове в областта. До края на седмицата с 257 дози ще бъдат ваксинирани 257 души от домовете за стари хора в Шумен, Нови пазар и село Друмево, домовете за възрастни с умствена изостаналост в Лозево и в Черни връх.

Бройки от ваксината на Астра Зенека в Шуменско не са пристигали.

В РЗИ – Шумен миналата седмица е доставен фризер, в който ще се съхраняват ваксините, изискващи температурен режим от минус 70 градуса.

След приключване на кампанията за изследване с бързи антигенни тестове за COVID-19 на учителите и непедагогическия персонал в училищата в област Шумен, започна и имунизирането на желаещите. Поставянето на ваксините се извършва в имунизационен кабинет на РЗИ – Шумен, в ДКЦ I и в СБАЛК “Мадара“.

Поставя се ваксината Pfizer/BioNТech, информират от Радио Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *