автомобили

Важна информация за личните коли

От 1 декември гражданите, които са си закупили автомобили от друг регион и с друг регистрационен номер могат да не подменят номера му с шуменски. Табелата може да бъда подменена от собственика само по негово желание. Автомобили с номера извън Шуменска област няма да бъдат задължителни за подмяна с шуменски при регистрация в „Пътна полиция“. Задължително остава зачисляването на автомобила в регион Шумен след придобиване от друга област. В тези случаи трябва да бъде издадено регистрационно свидетелство на новия собственик в област Шумен

Пример: Ако жител на област Шумен си закупи автомобил от област Варна при регистрация в „Пътна полиция“ – Шумен може да остави варненските му номера.

Припомняме, че след сключване на договор за покупко-продажба на моторно превозно средство с нотариална заверка задължение на собственика е в 30-дневен срок да подаде заявление за смяна на собственост в сектор „Пътна полиция“. В случай, че срокът не бъде спазен законът предвижда административно наказание „глоба“ в размер на 200 лева. Ако собственикът на автомобила пропусне 30-дневния срок и срокът стане 60 дни регистрацията на автомобила се прекратява автоматично.

Ако при проверка на пътя бъде установен водач, който управлява моторно превозно средство с прекратена регистрация е престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК / управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство/. Освен че е престъпление законът предвижда и глоба в размер на 200 лева.

ОДМВР – Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *