Полиция

Бързи производства за кражба на дървесина

Две бързи производства и две проверки за кражба на дървесина са образувани по време на полицейска операция във връзка с предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления , свързани с добиване, транспортиране и съхранение на дървен материал без необходимите писмени позволителни.

Полицейски служители са установили 34-годишен жител на село Тодор Икономово, който отнел от склад на временен горски масив в землището на село Тодор Икономово един пространствен кубически метър дърва от вида черен дъб. При проверка бил установен 48-годишен жител на село Вълнари, извършител на кражба на 1,5 куб. м. дърва от вида цер от горски склад в землището на селото. Образуваните производства са за извършени престъпления по чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК.

По време на операцията в РУ- Нови пазар са спрени за проверка две превозни средства, теглени от животинска тяга. Установено било, че 63-годишен мъж от Нови пазар е извършил кражба на един пространствен метър дървесина от вида цер и габър от землището на село Стан. Около 14 часа на 31 януари на ул.“Тодор Каблешков“ била извършена проверка на 18-годишен жител на Нови пазар, водач на каруца, в която били намерени един пространствен метър дърва за огрев, откраднати от землището на село Стан.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *