Карлово паметник Левски

България се прекланя пред Левски

Отбелязваме 148 години от гибелта на Васил Левски. Цяла България се прекланя пред неговия подвиг.

Възпоменателна церемония ще се състои от 11.00 часа пред паметника на Апостола на пл. „Освобождение“ в Шумен. Слово ще произнесе Юлия Христова, директор на Средно училище „Васил Левски“. Рецитал, посветен на Левски, ще изнесат актьорите от шуменския театър Стефани Лечева и Стефан Мараджиев. В ритуала по поднасяне на венци и цветя ще участват военнослужещи от шуменския гарнизон.

В Търговище от 10.30 ч. панихида в памет на Левски ще бъде отслужена в храма „Св. Йоан Рилски“. Кметът д-р Дарин Димитров ще поднесе венец пред барелефа на Апостола в центъра на Търговище, малко преди 11 часа. Рецитали и поднасяне на венци и цветя организират по места и читалищата в селата Голямо Соколово, Бистра, Стража, Лиляк, Давидово и Баячево.

Пред портрет на Васил Левски, спасен преди години от сградата на закритото и изоставено училище, ще отдадат почит днес в тутраканското село Шуменци. В 10 часа в храма “Св.Георги” в селото, заупокойна литургия за Апостола ще отслужи отец Михаил, съобщиха от Църковното настоятелство.

В Нови пазар възпоменателната церемония ще започне от 18:00 часа в Средно училище „Васил Левски”. В ритуала по полагане на венци и цветя ще присъстват кметът Георги Георгиев, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни, спортни и обществени дейци.

От общинската администрация призовават гражданите, които ще се включат във възпоменанието, да спазват физическа дистанция и да носят предпазни маски, независимо, че събитието ще се проведе на открито.

Източник: Радио Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *