Протест Министерски съвет

България на бунт срещу скъпия ток

Синдикатите, браншовите обединения на бизнеса, Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата организират национален протест на 19 октомври от 12 ч. пред Министерския съвет, информира Радио Шумен.

В свое писмо до медиите те призовават в него да се включат всички потребители на електроенергия на свободния пазар, ръководители на общински предприятия, болници, училища, детски ясли и градини, ВиК дружества, театри, музеи и други културни институции, работници, специалисти и мениджъри на големи, средни и малки предприятия.

В изявлението се казва, че икономическата конюнктура, предизвикана от продължаващата пандемия, създава огромни затруднения пред редица отрасли. Към този фактор се прибавя и стремително нарасналата цена на електроенергията, търгувана на т. нар. свободен пазар, непосилна за всички, които я купуват и те са подложени на ценови шок.

Според организаторите на протеста, засега от отговорните институции не са предприели никакви действия за овладяване на ситуацията. Те настояват за компенсации за небитовите потребители на електрическа енергия.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.