Бъди войник

Набирането на кандидати за войници във военно формирование 54060 в Шумен започна от днес. Това съобщиха за Радио Шумен от Военното окръжие в Шумен. Там вече се приемат и документи за участие в конкурси за повече от 170 войнишки длъжности във военни формирования от Сухопътните войски в цялата страна.

Документи се подават до 22 март във Военното окръжие в Шумен, а конкурсът ще е между 13 и 22 май. Това обясни началникът на Военното окръжие подполковник Георги Георгиев.

„В този конкурс могат да участват всички български граждани от 18 до 28 години и тези, които са били на военна служба, но по някаква причина са напуснали, като не трябва да бъдат на повече от 41 години и съответно да не са минали над 10 години от датата на освобождаване от военна служба“, посочи той. Той допълни, че кандидатите трябва да бъдат физически здрави, да имат минимум завършено средно образование, чисто съдебно минало и срещу тях да няма образувано досъдебно производство“, посочи той.

Приемат се и документи за останалите обявени 178 вакантни длъжности за войници в различни военни формирования от Сухопътните войски в София, Плевен, Стара Загора, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Сливен, Асеновград, Мусачево, Смолян и Пловдив.

Допълнителна информация за всички изисквания и условията за кандидатстване можете да получите във Военно окръжие – Шумен на адрес: пл. „Освобождение”№ 8 или на националния тел. 0700 20 407.

Източник: Радио Шумен – наш медиен партньор

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *