Бъдете внимателни – “НАП” подновиха хакерските атаки по пощата

Хакерите не си почиват, дори и по празници. Атаките и пробивите им водят до пълен контрол над компютрите, достъп до всички данни и злоупотреба с тях.

1. Не отваряйте този имейл: suzuki@otk.co.jp.
2. Не разархивирайте прикачения файл ZIP.
3. Изтрийте ги дори и от кошчето.
4. Ако все пак сте били любопитни и сте отворили архивирания файл, се надявайте антивирусната да открие нещо и спаси компютъра ви от пораженията.
5. Ако тя не може да се справи, изключете интернета и вече заразения ви компютър и се обърнете за помощ към специалист.

Ето целия текст от името на НАП, който сам по себе си е безвреден, докато не стартирате архивирания файл (ZIP). Той от своя страна, ще стартира зловредния код и след няколко секунди машината ви ще бъде подвластна на хакерите.


“Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП

Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!
Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.”


 

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *