БСП Шумен започва подготовката за пряк избор на лидер

Работна група от членове на Националния съвет на БСП – Веселин Пенчев, Анатоли Стоянов, Димитър Дъбов и Александър Горчев, кметът на Нови пазар Георги Сашев и депутатът Иван Иванов ще подпомагат основните партийни организации и Общинския съвет на БСП при провеждането на отчетно – изборните събрания в Шуменска област.

На тези форуми трябва да бъдат номинирани ръководни органи на общинско и национално ниво, както и делегати на общинската конференция на БСП Шумен през март.

Това разкри пред 24shumen.com активист, участвал в пленума на партията през уикенда в столицата.
Общинският съвет на социалистите в Шумен ще избере местна общинска избирателна комисия и няколко секционни комисии, които ще проведат прекия избор за председател на партията на 26 април. Датата за балотаж е 3 май.

За първи път в историята на партията всички социалисти ще гласуват за лидер, а не делегатите на конгреса, както досега. Правилата, по които ще се проведе вотът бяха одобрени от пленума.

Номинации за председател могат да правят всички общински структури, а партийната ЦИК ще проверява дали издигнатите отговарят на изискванията на устава – 8 години партиен стаж, от които задължително 4-годишно членство в национални партийни органи.

Настоящият лидер Корнелия Нинова вече обяви, че ще се включи в битката за председател.

Източник: 24shumen

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *