„Ботев“ (Нови пазар) с първа победа на чужд терен

Футболистите на „Ботев“ (Нови пазар) победиха с 2:1 „Тополи 2010“ в среща от ХIV-ти кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група.

Двубоят трябваше по програма да се играе в Нови пазар но, домакинствата в мачовете между двата отбора са разменени заради забрана за провеждане на всички аматьорски спортни мероприятия в област Шумен за периода 13-30 ноември 2020 г. като част от мерки за превенция разпространението на COVID-19 в областта.

В първата част на мача двата отбора и така не намериха правилния път за превземането на двете врати. Двата отбора се прибраха на почивката при нулево равенство.

Втората чест домакините започнаха по-уверено и в 55-та мин. се добраха до гол във вратата на гостите от Нови пазар. Микаел Асад от рамките на наказателното поле простреля вратата на Добромир Дочков. Голът поуспокои домакините и вдигна на крак гостите.

В 68-та мин. те се добраха до равенството след гола на Калоян Петров.

В 76-та мин. Митко Митков надбяга защитата на „Тополи 2010“ и за втори път порази вратата на Пламен Роев.

В оставащото време дава отбора имаха изгодни за гол ситуации – все пропуснати от нападателите. В тези минути двамата вратари Пламен Роев  (Тополи 2010) и Добромир Дочков (Ботев Нп) бяха на висота и не позволиха коженото кълбо да навести пазените им врати. За „Ботев“ (Нови пазар) това е първа победа на чужд терен, а прибавените три точки в актива качиха тима на 10 място в класирането.

В следващия последен за есенният дял кръг „Ботев“ (Нови пазар) гостува на „Лудогорец III“ (Разград), докато „Тополи 2010“ почива и няма да прибави нищо към актива си.

Салим САЛИХ
Shumen Football News

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.