„Ботев“ (Нови пазар) открадна точка от лидера „Спартак“ (Варна)

Футболистите на „Ботев“ (Нови пазар) откраднаха точка от досегашният лидер на групата „Спартак“ (Варна) в мач от Х-тия кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група.

Двубоят се игра на градският стадион в Нови пазар и беше наблюдаван от близо 1 000 (хиляда) зрители, една-пета от които фенове на гостите.

Домакините, въпреки някои кадрови проблеми започнаха срещата доста мобилизирано. В нападение те разчитаха на Митко Митков, Христо Александров и Димитър Димитров, а в защита капитана Йордан Миленов беше сигурен щит пред вратаря Добромир Дочков. Гостите от Варна след първоначалния щурм на домакините превзеха игралното поле на „Ботев“(Нови пазар), но многото им атаки бяха все безрезултатни. Ще се запомнят пропуските на Анте Бачков, Янаки Смирнов, Янчо Андреев, Венцислав Гурков, Юнуз Мустафа и Георги Георгиев.

В началото на втората част Венцислав Гурков от пряк свободен удар натресе гредата на домакините. Нападателите на „Спартак“ (Варна) като, че ли се надпреварваха – кой повече ще сгреши от наказателното поле на „Ботев“ (Нови пазар). Направените смени също не дадоха резултат. Последваха още няколко пропуска на Янчо Андреев, Анте Бачков, капитана Янаки Смирнов и ново влезлите в игра Симеон Симеонов и Тугай Неждет.

Трябва обаче да отчетем сърцатата игра на защитниците на „Ботев“ (Нови пазар) водени от капитана Йордан Миленов, Радослав Петков, Банко Банков и Пламен Петков. Те трудно задържаха многобройните атаки на нападателите на „Спартак“(Варна), но и вратаря Добромир Дочков се намесваше решително в много от критичните ситуации пред вратата му.

В края на мача гостите от Варна трябва много повече да съжаляват за изпуснатите 3 точки, тъй като през двете полувремена създадоха много ситуации за гол, но не успяха да ги реализират.

Точно, компетентно и безпристрастно съдийство на Красимир Кръстев с асистенти: Никола Тодоров и Любомир Любомиров от Шумен.
В следващия кръг „Ботев“(Нови пазар) гостува на „Септември 98“(Тервел), докато „Спартак“(Варна) почива.

Салим САЛИХ

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.