Борисов смени петима министри – вижте ги!

Рокади в кабинета и смяна на петима министри след Коалиционен съвет. Управляващата коалиция прие кадровите промени в правителството, които премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг.

Христо Терзийски, досегашен директор на ГДНП, е предложен за вътрешен министър на мястото на Младен Маринов.

На мястото на министъра на икономиката Емил Караниколов е предложен Лъчезар Борисов, зам.-икономически министър.

На мястото на финансовия министър Владислав Горанов отива Кирил Ананиев.

„Проф. Костадин Ангелов, директор на „Александровска“ болница, става здравен министър.

Марияна Николова, досегашен вицепремиер по демографската политика, ще замести министъра на туризма Николина Ангелкова.

Младен Маринов е сменен заради действията на полицията по време на протестите. Не съм съгласен на насилие и не отговаря на моето виждане за отношение към протестиращи. Той ще бъде заместен и заради инцидента на „Росенец“. Полицията трябваше да осигури достатъчно мерки на протеста на плажа, за да няма проблеми. Маринов е изключителен офицер, но има грешки в политиката, които се наказват, заяви премиерът.

„Горанов има безспорни успехи. Не можах обаче да си отговоря на въпроса, защо контролът на Комисията по хазарта е бил занижен. Влизането в банковия съюз е изключителен успех. Това е политическото последствие. Караниколов се справя много добре, но започнах да чувам за раздадени бонуси и грантове в Министерството на икономиката – там ще искаме строг контрол“, каза премиерът.

„Ще се вземат допълнителни финансови, социални и икономически мерки, свързани с пандемията. Видя се, че хората от РЗИ и лабораториите са на минимално заплащане“, разкри министър-председателят.

„След мандата ни ще се занимавам с ръководенето на партията и укрепването на структурите. Сега всички я „ръфат“ отстрани. Контролът е занижен, защото се занимаваме с правителството. Всички с авторитет са начело на министерства, НС и кметства“, коментира Бойко Борисов.

Премиерът коментира и лидера на „Да, България“ Христо Иванов с думите: Знам мечтите на Иванов да е главен прокурор, да овладее всички съдии и да получава предварително всички съдебни решения“.

Източник: novini.bg

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *