Бойко Борисов откри ремонтираната и санирана административна сграда на РУ- Нови пазар (видео)

Министър-председателят Бойко Борисов и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов откриха ремонтираната и санирана административна сграда на РУ- Нови пазар

В откриването участваха кметът на общината Ивайло Камаджиев и директорът на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

Ремонтът и обновяването на сградата на полицейското управление е осъществено по проект за повишаване на енергийната ефективност по оперативна програма „Региони в растеж“. Ремонтиран е покривът на сградата, изградена е външна рампа, топлоизолационна система, монтирана е нова дограма, извършен е цялостен ремонт по стените и таваните на сградата.

В полицейското управление са подменени настилките по подовете и са ремонтирани всички санитарни помещения. Водопроводната инсталация е сменена, осветителните тела са подменени с енергоспестяващи. Изградена е пожароизвестителна инсталация, подменени са всички вътрешни врати.

Главен комисар Маринов направи оглед на реновираната сграда и и посочи, че условията на работа са едно от основните неща, които мотивират служителите и правят по-лесна и резултатна работата им. Смятам, че колегите са мотивирани да работят. От нас и от ръководството на Шумен се иска добра организация, правилно планиране, правилно определяне на основните приоритети, които трябва да се изпълняват, за да може населението да се чувства сигурно и спокойно, допълни Маринов.

Главният секретар подчерта, че специализираните полицейски операции, които се провеждат на територията на цялата страна в различно време и на различно място дават добър резултат. Целта е да се повиши функционалността на полицейските сили и да се използва целенасочено към определен вид престъпления съобразно оперативната обстановка във всяко едно населено място- някъде има селскостопански райони, на друго място има гористи масиви, които са обект на престъпления.

В момента голям ресурс се ползва за морските курорти. Скоро беше проведена и в района на Шумен, докладите са добри. Има образувани бързи и досъдебни производства, задържани извършители на престъпления, по линия на пътната безопасност имаме резултати, обобщи главен комисар Маринов. Обобщено беше, че административно-наказателната дейност е завишена в пъти в сравнение с предишен период, но въпреки това продължават пътно-транспортните произшествия.

Все по-често се установяват водачи, които управляват моторно превозно средство след употреба на наркотици и алкохол. Отчита се намаление на загиналите по пътищата в сравнение с период на миналата година, същата е статистиката и при ранените и при броя на пътнотранспортните произшествия. Това е показател, по който трябва ежедневно да се работи, обобщи главният секретар.

По-късно министър-председателят Бойко Борисов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, кметът на община Нови пазар Ивайло Камаджиев и директорът на РДПБЗН- Шумен комисар Иван Иванов откриха реновираната и санирана сграда на районната служба в Нови пазар.

Стартът на санирането беше даден през месец октомври 2017 година. Поставени са топлоизолация, нова отоплителна система, осветление, подменена е дограмата. Извършено е конструктивно укрепване на сградата, подменени са ВиК и ел. системите. Пожарната служба в Нови пазар обслужва територия от близо 600 000 кв.м. в две общини – Нови пазар и Каспичан, в които живеят 28 000 души. На територията, която обслужва са разположени близо 13 000 хектара гори, важни пътни артерии, както и НИАР- Мадара и НИАР- Плиска.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *