Близо 18 млн. лева е проектобюджетът на община Нови пазар (видео)

Готов е проектобюджетът на община Нови пазар за 2018 година. Общата макрорамка е малко над 17 990 000 лева. След обществено обсъждане, на 26-ти януари предстои общинският съвет да утвърди средствата, разчетени в приходната и разходната част и в капиталовата програма.

В бюджета на община Нови пазар тази година е заложено увеличение на общата субсидия за държавно-делегирани дейности с 1 192 000 лева.

Най-съществен ръст има във функциите „Образование” – 786 800 лева и „Социални дейности” – малко над 246 000 лева.

От собствени приходи планираните постъпления са малко над 3 067 000 лева. „Общината се е постарала да запази рамката от 2017 година. В изпълнение на параграф 40 са планувани средства.

Спазила е рамката да увеличи минималните работни заплати спрямо постановлението на Министерски съвет и също е запазила издръжката към всички дейности”, каза Анна Георгиева, директор на Дирекция „Финансово-стопански дейности и управление на собствеността”.

Около 40 хиляди лева повече собствени приходи, предимно от разпоредителни сделки с общинска собственост, са заложени в тазгодишния бюджет на община Нови пазар.

Данъчните ставки и размера на таксите остават без промяна. От администрацията определиха бюджета като балансиран и гарантиращ нормалното функциониране на всички сфери и дейности.

Източник: tvshumen.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *