Без такса “детска градина” в Община Нови пазар

По предложение на кмета на Община Нови пазар – г-н Георги Георгиев от 1 септември 2021 г. ще отпадне месечната такса за детските градини и детските ясли в град Нови пазар и селата.

Мярката ще важи за всички деца, без оглед на доходите на техните родители.

Поели сме ангажимент към родителите и техните деца – да защитаваме правата им, да се грижим за тях и да им предоставим еднакви възможности за достоен живот и развитие – основен приоритет в политиката, която следваме последователно.

Предучилищната възраст е възрастта, в която децата се развиват с най-бързи темпове и отключват своя потенциал. Ето защо най-добрата инвестиция за образованието на едно дете е в детската градина.

С освобождаването от месечните такси целим да осигурим равен достъп до качествено образование на всички деца, независимо от финансовите възможности на техните родители.

Изпълнението на мярката е поредната стъпка, след въвеждането на метода „Монтесори“ в детските ясли, към осъществяването на поетите ангажименти в предизборната и впоследствие – управленска програма на кмета на Община Нови пазар“, сподели г-н Георгиев, във фейсбук страницата си.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.