Банатски българи от Румъния и България с концерт в София

На 24 януари 2020 г. за трета поредна година Дружеството на банатските българи в България – Фалмис събира приятелите си в годишен концерт под надслов „Фалмис и приятели“, който дава енергията за предстоящата година, показва новата продукция и очертава нови хоризонти.

За концерта от Стар Бешенов, Румънски Банат, пристигат младежите от ансамбъл “Палукенка”, заедно с певицата Мария Мунтян от Сънниколау Маре, които ще са партньори на сцената с танцьорите и певците на ансамбъл “Фалмис”. Събитието ще събере представители на общността на банатските българи от София и страната в кинотеатър „Освобождение“ на бул. „Княгиня Мария-Луиза“ № 106 от 19 ч.
Гостуването на българите от Румъния се осъществява с финансовата подкрепа на фондация “Българска Памет” и д-р Милен Врабевски.

Партньор по проекта е и Националният исторически музей, който приема гостите със свободен вход и безплатни беседи на 25 януари, за да се докоснат до богатата история на България. Със специално внимание ще бъдат представени експонатите, които са свързани с българите католици и с банатските българи като Чипровското златно съкровище и грамотата на императрица Мария Терезия, с която се дават привилегии на Винга.

Благодаря за вниманието и отделеното време

Поздрави
Александър Живков
Фалмис.org

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *