Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама - 2020!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашия партньор.

Варненският художник Лъчезар Радов с изложба в галерия „Петър Персенгиев“

На 11 февруари, в общинска художествена галерия „Петър Персенгиев“, град Нови пазар, се откри изложба „Живопис“ на художника Лъчезар Радов от град Варна. Съорганизатори на събитието са клуб „Плиска представя“ с председател Михаил Никитин.

Чрез съвместния проект се цели – да се популяризират творци от региона и Източна България. Официални гости на събитието бяха: кметът на Община Нови пазар – г-н Георги Георгиев и заместник кметът г-н Ивайло Петров.

Кметът на града Георги Георгиев се обърна към всички присъстващи с думите:

Уважаеми съграждани, изключително ми е приятно да бъда тук, сред Вас, на откриването на изложбата „Живопис“, на нашия гост от гр. Варна – Лъчезар Радов.

Общинската художествена галерия има удоволствието да ни срещне с човек, който съдбата е избрала да промени света, чрез своите картини, като го прави по-мъдър, по-добър и душевно по-красив.

Пожелавам на г-н Радов – здраве, творческо вдъхновение, нестихващ ентусиазъм и много професионални успехи!

На добър час!

Настоящата изложба представя избрана колекция от 32 платна, които са наситени с устойчиви и трептящи образи на градската действителност и тихите кътчета от градините и крайбрежните заливи.

В картините е пресъздадена хармонията на хората с природата, а чрез тоналните гами зрителите получават чувство за искреност и топлота.

*За художника

Лъчезар Радов е възпитаник на ШУ „Еп. К. Преславски“, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, магистър по живопис при проф. Димитър Чолаков.

Членува в Творческия съюз на професионалните художници – Русия (отделение Москва от 2012г.). Участва ежегодно в общи художествени изложби в градските художествени галерии във Варна, Бургас, Русе и много други градове в България.

Участията му в чужбина са в Музей „Анна Ахматова-Сребърен век“-Санкт Петербург-Русия, Констанца-Румъния, Белград-Сърбия.

Вижте видеото на ТВ програма „Часът на Нови пазар“

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 10 март в художествената галерия.

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *