прохода Провадия-Айтос

АПИ отвори прохода Провадия-Айтос

Най-прекият път от Варна до южна България най-после официално е отворен за движение на автомобили.

Това се случи след сигнал на Moreto.net до Агенция пътна инфраструктура, че множество пътни знаци сочат, че пътят е затворен за ремонт и въвеждат в заблуждение хиляди шофьори, въпреки, че ремонтът е приключил.

Проверка на Moreto.net от преди седмица показва, че в прохода няма нито строителна техника, нито се извършват ремонтни дейности. Нещо повече пътят е изцяло обновен, поставени са хоризонтална и вертикална маркировка, изградени са отводнителни канали, поставени са мантинели. Изцяло приключен е и ремонтът на мостовете над яз. “Цонево” в района на село Аспарухово.

Според живущите в населените места в прохода, ремонтът е приключил още в края на месец ноември. Ограничителните табели обаче така и не са били премахнати.

Само до преди дни ежедневния бюлетин на АПИ също сочеше, че движението в прохода е ограничено и се предлага обходен маршрут през “Ришки проход”, като дори бе посочен срок 31.03.2022г.

Табелите, че проходът е в ремонт бяха премахнати от територията на Област Варна едва през миналата седмица, установи репортерска проверка на Moreto.net. За съжаление едва след сигнал и то 50 дни след приключването на ремонта.

Към настоящия момента единственото ограничение за движение по прохода е за автомобили над 12 тона, сочи справка в сайта на АПИ.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *