четвъртък , 23 септември 2021

Апел от кмета Георгиев и иконом Димо Костов във връзка с предстоящите църковни богослужения

По инициатива на Кмета на Община Нови пазар се проведе среща между ик. Димо Костов – председател на църковното настоятелство при храм Св. Преподобна Параскева – Петка Епиватска (Търновска), инсп. Райнов – началник на РУ – Полиция гр. Нови пазар, Златина Таскова – зам. – кмет на Община Нови пазар и Калоян Хинчев – Секретар на Община Нови пазар.

Във фокуса на разговора бяха необходимите мерки и организация за посрещането на празниците Лазаров ден и Връбница – Цветница, налагани от извънредното положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19.

На срещата бе уточнено, че богослуженията за Лазаровден (11.04.2020 год.) и Връбница – Цветница (12.04.2020 год.) ще започнат от 07:00 ч., пред самия храм. По решение на Светия синод, с оглед епидемиологичната обстановка в страната, на Цветница върбови клонки няма да бъдат раздавани.

Иконом Димо Костов заяви, че богослуженията ще се провеждат при стриктно спазване на мерките и решенията взети от Светия синод.

Инспектор Райнов заяви, че служители на РУ – Полиция ще оказват съдействие с цел избягване струпването на хора пред храма.

Г-н Георгиев – кмет на община Нови пазар и ик. Димо Костов – председател на църковното настоятелство, апелират гражданите посещаващи службите, задължително да ползват предпазни маски, както и да спазват регламентираното разстояние от 1 – 1,5 м. помежду си.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.