Ало измамниците нямат почивен ден

Над десет са получените сигнали в оперативната дежурна част в ОДМВР и РУ Шумен от граждани, които съобщават за опити за телефонни измами, информират от дирекцията в Шумен.

В повечето обаждания гражданите съобщават, че непознати са се представили за служители на Криминална полиция и че провеждат акция за залавяне на измамници.
Настояват хората да им съдействат и да изпълняват инструкциите им. Другите сигнали са получени лично от ,,комисар Костов”, който се представя за дежурен полицай в полицейско управление.

Той също настоявал хората да съдействат в операция за залавяне на телефонни измамници. За да звучи убедително настоява хората да звъннат на телефон 9112 или 9166, за да се уверят, че говорят с полицаи.

Идеята е без да се прекъсва връзката хората да осъществят обаждане и да говорят с ,,полицая,,. В един от случаите са отправили заплахи към човекът, който разбрал, че става дума за измама.

Отново призоваваме хората да не предоставят по никакъв начин свои лични данни, да не съобщават къде живеят и да не хвърлят пари през тераси, прозорци , да не оставят парични суми в торбички на посочени от измамниците места. Напомняме, че полицията няма практика да търси съдействие от хората по телефона и да настоява да се предоставят по какъвто и да е повод парични суми.

Телефонът, на който могат да потърсят съдействие при нужда, е 112.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *