Автомобил прелетя със 115 при допустими 50 км/час по ул.“Пирин“ в Нови пазар

2178 са установените нарушения на скоростта по време на едноседмичната полицейска операция по линия на ТИСПОЛ, която се проведе на територията на област Шумен, информират от ОДМВР – Шумен.

Целта на засиления контрол на скоростните режими беше да се засили вниманието на водачите към една от най-честите предпоставки за инциденти на пътя- несъобразената или превишена скорост на движение. 90 са установените нарушения през нощта, 2178 са в светлата част на денонощието.

При обработените клипове до момента от камерите прави впечатление, че превишението на водачите е с до 30 км/ час над максимално позволената скорост. 459 от нарушенията са установени на територията на РУ- Нови пазар.

Най-много са засечените нарушители на 14 август- 134.

В началото на полицейската операция на 12 август са установени 11 нарушения.

В неделния ден и в края на акцията водачите са шофирали по-отговорно и дисциплинирано и са установени 14 нарушения.

На 15 август в 14:26 часа е засечен водач на лек автомобил Мазда с великотърновска регистрация, който при ограничение на скоростта от 50 км/ час преминал по ул.“Пирин“ в Нови пазар с 115 км/ час.

На водачът ще бъде съставен акт за установено административно нарушение, като по закон ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 3 месеца и ще му бъде наложена парична глоба в размер на 600 лева.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *