Автобусите по извънградските линии тръгват

Отпадат ограниченията за превозването на пътници по извънградските линии почти в цяла Североизточна България, информира Радио Шумен.

От днес/14.05./ транспортът на пътници в област Силистра преминава към обичайните си разписания.

В Разградско от днес всички линии ще бъдат обслужвани според разписанието, което действаше преди обявяването на извънредното положение, каза за Радио Шумен управителят на фирмата, която стопанисва автогарата в града.

От днес напълно се възстановява градският и извънградският транспорт и в Търговище, по информация от общинската администрация. Възстановяването означава връщане на услугата към нормалното маршрутно разписание.

„Първо ще възстановим междуселищния транспорт, който обслужва хората, които работят в Шумен“, каза за Радио Шумен инж. Деян Банков, управител на фирма „Пътнически автотранспорт“. Това са основните направления от Шумен за В. Преслав, Смядово и Нови пазар, както и селата, през които преминават тези линии.

„Следващата седмица транспортът на пътници по извънградските линии ще се възстановява поетапно като схема и разписание – добави инж. Банков.

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *