| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Фалшиви или заблуждаващи отзиви в Интернет

Потребителите обикновено имат доверие в онлайн рецензиите. По данни на Потребителския интернационал 90% от американските и 78% от европейските купувачи се влияят от отзивите на други потребители.

Онлайн търговците на дребно могат и често купуват фалшиви отзиви, за да насърчават на потребителите да купуват стоки и услуги. Според проучване от 2013 година 16% от рецензиите за ресторанти на платформата за споделяне на отзиви Yelp са фалшиви.

Агенциите за защита на потребителите по целия свят предприемат най-различни действия срещу подвеждащи отзиви, като например публикуване на фалшиви онлайн ревюта от служители на фирмата. В друг актуален случай в Австралия компания за недвижими имоти е обвинена за това, че блокира отрицателните отзиви за нея.

Нашият съвет

Следващия път, когато четете отзивите за някой продукт или услуга в онлайн магазин, имайте едно наум и най-добре игнорирайте силно хвалебствените коментари.

Асоциация „Активни потребители“


За да коментирате тази статия, използвайте формите за коментари най-отдолу.

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!

Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon - Black Friday | Thanks to deals - Black Friday, Verizon Wireless - coupons and T-Mobile - Black Friday 2016