| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Тайното оръжие на Хитлер – Проект „Камбаната“

Става дума за странно техническо съоръжение, чиято форма наистина наподобявала камбана. В сърцевината му имало два цилиндъра, в които се съдържало веществото подобно на живак, наречено „Xerum 525“

През август 1997 г. полският историк Игор Витковски се занимава с изследване на нацистките архиви, съхранявани от полското разузнаване. Целта му е да открие документи, свързани с тайните проекти на третия райх за създаване на нови супер оръжия.

На Витковски било разрешено само да чете документите, но не и да прави копия. Именно тогава попада на документи, свързани със свръх секретен проект озаглавен „Камбаната“. За този проект се споменава в засекретени документи от разпита на офицера от СС Якоб Споренберг, разказва новото видео от канала НЛО във Vbox7.com.

Според признанията на Споренберг през април 1945 г. секретен оръжеен проект с кодово име „Камбаната“ напуска подземния бункер в Долна Силезия (това е район разположен на територията на днешна Полша) заедно с цялата проектантска документация, а операцията ръководи генералът от СС Ханс Камлер.

Всичко е прибрано на борда на огромен самолет „Юнкерс 390“ с шест двигателя, който без презареждане може да отлети до всяка точка на света – например до САЩ или Аржентина.

Малко преди бързата евакуация, убийците от СС са се погрижили повечето механици, конструктори и инженери, свързани с мистериозното оръжие, да загинат при „вражеско“ въздушно нападение, за да се запази пълна неизвестност около проекта.

Същият проект по-късно е квалифициран от един германски лауреат на Нобелова награда по физика като „изключително важен и решаващ за изхода на войната“.

Според описанието Камбаната е било странно техническо съоръжение, чиято форма наистина наподобявала камбана. В сърцевината му имало два цилиндъра, в които се съдържало веществото подобно на живак, наречено „Xerum 525“.

Двата цилиндъра се въртели с много висока скорост в противоположни посоки. Около тях имало сферична огледална повърхност, вероятно от специална метална сплав.

По време на действието си „камбаната“ излъчвала бледо синя светлина и издавала тихо жужене. Все още не се знае със сигурност какво е било предназначението на това устройство или поне не и на широката общественост.

Твърди се обаче, че по време на действието му са се проявявали опасни странични ефекти за живите същества в радиус от до 100 метра. При първите експерименти, проведени през 1944 г., растенията се превръщали в сивкава слуз в рамките на няколко минути. Хората и животните в радиус до 60 метра умирали и кожата им избелявала.

Тези, които били по-далеч, получавали световъртеж, замайване, язви по кожата. Загадъчна кристална субстанция прониквала в живите организми, лишавайки ги от живот.

От първия екип учени, които работели в непосредствена близост с машината, починали 5 от 7 души. След промени в конструкцията, при втората фаза експерименти, проведени в началото на 1945 г., силата на страничните ефекти била намалена, но все още била смъртоносна за намиращите се в непосредствена близост.

Какви са според анализаторите трите основни теории за предназнаничението на камбаната – вижте във видеото горе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Sprint - Black Friday 2016 | Thanks to promo codes - Verizon, here and Sprint - Black Friday