Медия 60 ТИЯТ ГРАД ви предлага уникална възможност за реклама, тук и сега!

Срокове за изплащане на обезщетения по КТ

Специален коментар на Радостин Павлов, общински координатор за КНСБ – Нови пазар

Съгласно чл. 222, ал. 3 от КТ при прекратяване на трудовото правоотношение, след като работникът или служителят е придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, независимо от основанието за прекратяването, той има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 2 месеца, а ако е работил при същия работодател през последните 10 години от трудовия му стаж – на обезщетение в размер на брутното му трудово възнаграждение за срок от 6 месеца. Обезщетение по тази алинея може да се изплаща само веднъж.

Следва да имате предвид, че изплащането на обезщетенията става съгласно Вътрешните правила за работната заплата на работодателя, съгласно чл. 33 от Кодекса на труда, като за това са възможни два варианта:
– с последното трудово възнаграждение
– с датата на прекратяване на трудовото правоотношение. Същите са сроковете и при другите обезщетения за неспазено предизвестие, обезщетенията за оставане без работа и тези по чл.327 при болест и неизплащане на трудовото възнаграждения и осигуровки.

Вашият Facebook коментар

Ако нямате Facebook профил, използвайте формата за коментари най-отдолу.

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com


Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon - Black Friday | Thanks to promo codes - at&t, sprint - promo codes and T-Mobile - Black Friday 2016