Медия 60 ТИЯТ ГРАД ви предлага уникална възможност за реклама, тук и сега!

Нови глоби грозят шофьорите

Нови, по-солени глоби грозят шофьорите, които карат с превишена скорост. Затягат се и правилата за водачите без застраховка „Гражданска отговорност. Това произтича от промените в закона за движение по пътищата, които влизха в сила вчера, 21 януари 2017 г.

Пътната полиция вече ще има право да прекратява служебно регистрацията на автомобили без застраховка „Гражданска отговорност“. Водач, който бъде хванат да управлява без задължителната полица, е заплашен не само с глоба, но и със затвор до 1 г. След 20 дни полицията ще има право да отнема номерата на колата, ако шофьорът й кара с над 0,5 промила алкохол в кръвта или след употреба на наркотици. В глобите за алкохол ще има разграничение – шофиране с между 0,5 и 0,8 промила ще се наказва с 500 лв., а между 0,8 и 1, 2 промила – с 1000 лв.

От 21 януари двойно ще бъдат увеличени и глобите за превишена скорост. Те ще са между 400 до 600 лв. в зависимост от това колко километра е превишението и дали е в или извън населено място.

Източник: segabg.com

Вашият Facebook коментар

Ако нямате Facebook профил, използвайте формата за коментари най-отдолу.

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com


Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by WordPress | Theme Designed by: Amazon - Black Friday | Thanks to here, t-mobile - promo code and read more here