| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Защо стана така?

Огледайте се, камери навсякъде около нас.
Носим ги в джоба си – в телефоните, следят ни по улиците, в училищата, на летищата, в магазините, банките, хотелите, автобусите, автомобилите ни. Дебнат ни от полицията по пътищата, митниците, парковете, болниците, на работното място…

Нужна ли е цялата тази „демократична“ сигурност и дебнене от всеки ъгъл?

Да нужна е като въздуха, който дишаме. В този свят, изпълнен с прекалено много злини, ни трябва защита. Тази малка част от изброените тук го налагат: Крадем, лъжем, шофираме пияни, изнасилваме, не зачитаме законите, избиваме се по пътищата… и става все по-лошо.

Защо стана така?

Демокрацията ни отвори много широко очите и апетита без да сме готови за тази свобода. Демокрация, ама друг път! Всичко това си има жестока цена.
Факт е, че сме готови на всичко за личен просперитет и на всяка цена. Погубваме ценности, култура и самоуважение. Не ни пука за нищо и никой. Нямаме приятели, нямаме религия, а само интереси. Думата ни вече няма тежест – особено мъжката. Оправдаваме се с липсата на закони, бездействие от страна на властите и повсеместна корупция. А нали всички ние сме създавали всички ценности или злини.

Кой е виновен?

Лакомията е виновна за всичко. За да наваксаме пропуснатото или за да се сдобием с още загърбихме ценностите си и изгубихме себе си. Лакомията превзе всички сфери в живота ни и ни направи безчуствени, нагли и себелюбиви.
Лакомията ни изостри сетивата към лъскавите и скъпи неща, но погуби най-важното в нас.. човещината.
Уважение и чест ще останат само думи в книгите и речниците. Презираме всеки в по-добра позиция от нашата. Обичаме победителите само, ако са от нашия отбор или в наша полза.

Какво ще оставим за следващите?

Планини от отпадъци, замърсен въздух, изсечени гори, отровени води. С всеки изминат ден края на всеки от нас наближава. Никой не ще отнесе със себе си нищо. Пирът ще свърши и както никой не избира как и къде да се роди, с какъв старт ще започне живота си, така ще дойде и финала. Малко рев и тъга от близките за 3 или 30 дни, а после е следващия наред.

Ще завършим с едно послание на Стив Джобс: „Да бъда най-богатият човек в гробището не е от значение за мен.. Да си лягам всяка вечер, казвайки си, че сме свършили нещо чудесно… ето това има значение“.

Вашият Facebook коментар

Ако нямате Facebook профил, използвайте формата за коментари най-отдолу.

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com


Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!


3 Отговор към: Защо стана така?

 1. Иван каза:

  Хора, сложете една онлайн камера в Нови Пазар.

 2. Миро каза:

  къде ги видяхте камерите в нови пазар?Стив Джобс го цитирате доста неуместно

  • admin каза:

   Огледайте се в: магазините, банките, извадете телефона от джоба си и пак погледнете! Относно посланието на Стив Джобс, грешката е наша. Тази статия не е писана за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by WordPress | Theme Designed by: bestincellphones.com official site | Thanks to http://www.whocutthecheese.net/att-promo-code/, Verizon Wireless - coupons and Black Friday - at&t