Медия 60 ТИЯТ ГРАД ви предлага уникална възможност за реклама, тук и сега!

Върховният съд потвърди забрана на нелоялни практики на два мобилни оператора

Върховният административен съд (ВАС) потвърди решение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за забрана на нелоялни практики на два от мобилните оператора. Става въпрос за:

„Мобилтел“ ЕАД – при направена проверка от Комисията е установено, че операторът не е уведомявал клиентите си за такса, в размер на 19,90 лв., при промяна на тарифния план по желание на абоната. Таксата за тази услуга е обявена само на сайта на оператора, но не фигурира никъде в договора;

„БТК“ ЕАД пък частично предоставяла информация за качествата на мобилен телефон. Телекомът не е информирал своевременно клиентите си за съществени характеристики, а именно че представяният като водоустойчив и удароустойчив мобилен апарат остава невредим при потапяне на дълбочина до един метър за не повече от тридесет минути и издържа на удар при изпускане от височина до един метър и двадесет сантиметра. Според Комисията тези данни могат да окажат значение при решението за покупка.

КЗП съветва търговците да предоставят своевременно цялостна информация за основните характеристики на стоките и да уведомяват потребителите за всички важни условия преди сключване на договора. В противен случай всички подобни действия ще представляват нелоялна търговска практика.

Източник: Асоциация „Активни потребители“

Вашият Facebook коментар

Ако нямате Facebook профил, използвайте формата за коментари най-отдолу.

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

РекламаСпестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com


Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *