| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Асоциация „Активни потребители“: Кога трябва да приемаме антибиотици?

Грешното или неправилно използване на антибиотици може да доведе до това бактериите да станат резистентни към бъдещи антибиотични лечения.

Антибиотиците са ефективни само при бактериални инфекции, а не при не са решение при обикновени настинки или грип. Важно е да се отбележи, че антибиотиците не предотвратяват разпространението на вируси върху други хора.

Решението за ползване на антибиотик, както и правилната дозировка могат да бъде направени само от лекар. Неналожителното приемане на антибиотик няма да има полза. Прекомерната употреба само съдейства бактериите са станат резистентни към антибиотичното лечение. Така, че когато в действителност ви се наложи да имате нужда от антибиотици – те няма да ви въздействат.

Винаги трябва да се съветвате с лекуващия ви лекар преди вземане на антибиотик, както и да го информирате при странични нежелани реакции. Важно е да следвате съветите му и да приемате антибиотика точно, както ви е казано.

Знаете ли, че…

Не бива да съхранявате остатъчни антибиотични лекарства. Ако са ви останали повече дози, отколкото са ви предписали – попитайте вашия фармацевт къде да изхвърлите остатъка.


За да коментирате тази статия, използвайте формите за коментари най-отдолу.

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!

Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by WordPress | Theme Designed by: read more | Thanks to coupons - Verizon, amazon - coupons and at&t - Black Friday